Studio AE

Studio ae Headquarters

Total surface = 100 m²
Creativ District
Bucuresti, Romania

arhitectura ca evoluție

Architecture & Design

arh. Aina Constantin

arh. Elena Ștefănescu

arh. Andrei Ștefănescu

Client: Studio ae

Total surface = 100 m²
Creativ District
Bucuresti, Romania

Context
Located in the Creative Quarter, the existing building has a corner placement, at the intersection between Crisana and Horatiu streets, and has three glass facades that offer visibility towards the old buildings in the area.

Concept
The office space is located on the high ground floor of the building, occupying the entire floor. The initial compartmentalization was changed, and a wall was kept in order to close out the kitchen area The space is thus divided into two main areas: the open office space and the common area (meeting room, dining room, and kitchenette). In order to make the most out of the light coming in from the glass façade, as well as in order to facilitate communication with and visibility towards the exterior area, the offices were organized as islands, and items such as printers, storage areas and bookcases were placed on the perimeter of the office space.

Over time, sculptures belonging to artists Eugenia Stefanescu and Andrei Stefanescu were displayed in suitable areas.
The Studio ae headquarters is a friendly, open, luminous, and functional space, an area that stimulates creativity, socialization and performance.

Studio AE
chevron-downarrow-leftarrow-right