Studio AE

Centru evenimente

Ilfov
Parter

Suprafață teren 2700 m²

Suprafață construită 420 m²

în natură

Concept arhitectură | Studio ae

Ilfov
Parter

Suprafață teren 2700 m²

Suprafață construită 420 m²

Context

Centrul de evenimente este situat lângă o pădure pe un teren care se dezvoltă pe lungime. Geometria hambarului a rezultat din proporția terenului și simplitatea unui gest de acoperi un spațiu dedicat evenimentelor. Centrul poate găzdui aproximativ 100 de persoane simultan.

Concept general // #în natură

Apropierea față de pădure a generat o abordare în care natura să fie în elementul principal. Am pus accent pe folosirea lemnului ca material dominant. Am propus multe suprafețe vitrate care deschid complet, apa ca element central al terenului care face tranziția între zonele de evenimente. Amenajările exterioare pornesc de la suprafețe minerale pentru parcări și apoi există o tranziție treptată spre pădure.
Pot avea loc mai multe evenimente simultan:

  • Petrecere la piscina
  • Întâlnire la bar cu loc de joacă pentru copii
  • Evenimente tematice - hambar

Intimitatea fiecărui eveniment este dată de poziția și orientarea celor trei zone hambarul, piscina și barul prin crearea de spații distincte. Toate cele trei beneficiază de lumină naturală din abundență, de terase exterioare, de alei pietonale și spații verzi cu vegetație bogată, locuri desemnate fotografiilor individuale și de grup, spații de relaxare și spații de întâlnire.
Materialele propuse, lemnul albit, lemnul natural și piatra cubică și crează o atmosferă relaxantă, caldă care este aproape de natură și care se contopește cu aceasta.
Scopul este de a crea un spațiu al întâlnirii aproape de natură, un colț de rai cu aer curat, cu vegetație și lumină naturală din abundență și cu spații inspirate din natură dedicate loisir-ului. Un spațiu pentru amintiri frumoase.

Concept arhitectură | arh. Cătălina Roșu, arh. Andrei Ștefănescu | Studio ae - architecture & evolution
Randări | arh. Cătălina Roșu

Studio AE
chevron-downarrow-leftarrow-right