Studio AE

Arhitecți cu
MBA-uri

Studio ae este biroul de arhitectură din Cartierul Creativ, București orientat să contribuie la îmbunătățirea calității spațiului construit și a comunității prin design pentru viitor. Echipa studio ae a fost și este implicată în proiecte de diferite dimensiuni, de la mobilier la proiecte urbane din zona de retail și birouri, precum și în domeniul rezidențial.

Pentru noi, arhitectura înseamnă evoluție. Scopul nostru este să îmbunătățim calitatea vieții pentru fiecare client și a comunității prin fiecare proiect.

Viziune | Misiune | Valori

Studioul nostru conturează proiectele prin perspectiva către viitor

Suntem preocupați de aspectele care țin de context, comunități, sustenabilitate, reducerea consumului de energie, estetică, utilizarea tehnologiei BIM în toate fazele proiectului, integrarea cerințelor clienților noștri și respectarea legislației în domeniu.

Iubim arhitectura și designul, iar pasiunea pentru mediul construit și impactul acestuia asupra comunității este în centrul preocupării noastre. Ne inspiră natura, arta, clienții noștri, orașele în care locuim. Există o legătură între starea de bine și spațiul pe care îl locuim fie că este vorba de o casă, un spațiu pentru birou sau un spațiu în care mergem să ne relaxăm.

Povestea noastră

Andrei Ștefănescu a fondat biroul de arhitectură studio ae împreună cu Elena Ștefănescu în 2013, în București după ce împreună au câștigat numeroase competiții de design, arhitectură și urbanism.

Andrei Ștefănescu este arhitect și are de asemenea Master în dezvoltarea durabilă, sustenabilitate și eficiență energetică. Pasionat de sculptură și inspirat de bunica sa, Eugenia Ștefănescu, sculptor, arhitectura este un mod continuu de expresie artistică.

Elena Ștefănescu a studiat și practicat arhitectura în Paris. În 2020 a absolvit EMBA din cadrul Wien University. Elena a lucrat ca parte din echipa de expansiune pentru mai multe companii internaționale care au dezvoltat zeci de proiecte în România. Pasionată de matematică, geometrie și desen, arhitectura reprezintă un mod de a cerceta, de imagina viitorul și de a evolua.

În timp, echipa studioului s-a mărit, iar în prezent echipa internă este formată din 7 arhitecți, 1 asistant manager. Împreună cu echipa externă formată din arhitecți urbaniști, ingineri de rezistență, ingineri topometriști, ingineri instalații, verificatori și experți, suntem peste 20 de specialiști.

Teamwork
Spirit de echipă
Innovation
Inovație
Continuous Improvement
Dezvoltare continuă
Courage & Communication
Curaj & Comunicare
Optimism
Optimism
Exceeding Expectations
Transparență & Adaptabilitate

Clienți

Certificări & acreditări

TUV Austria
Certificat pentru sistemul de management EN ISO 9001:2015
Proiectare generală în domeniul construcțiilor civile și industriale Nr. de înregistrare 20100173002549
Certificat pentru sistemul de management EN ISO 14001:2015
Proiectare generală în domeniul construcțiilor civile și industriale Nr. de înregistrare 20104173002548
Ordinul Arhitecților din România
Arhitect Elena Ștefănescu-Marcu
Arhitect Matei Dumitrecu
Arhitect cu drept de semnătură, membru al Ordinului Arhitecților din România
Înscris în Tabloul Național al Arhitecților cu nr. 9122
Ruxandra Vascovici
Arhitect cu drept de semnătură, membru al Ordinului Arhitecților din România
Înscris în Tabloul Național al Arhitecților cu nr. 9407
Ordinul Arhitecților din România
Arhitect Elena Ștefănescu-Marcu
Arhitect cu drept de semnătură, membru al Ordinului Arhitecților din Franța
Regiunea PACA Provence-Alpes-Côte d'Azur

Andreea, oaspete Blend Mountain Villa

,

"Amenajarea interioară este foarte frumoasă, contemporană, cu finisaje ușor de întreținut. Casa este dotată cu absolut orice este necesar unui weekend cu familia/prietenii. Am gătit noi așa că bucătăria complet utilată și dotata cu ustensile, vase de gatit, servit samd, a fost mai mult decât super."

Liliana L.

Beneficiar locuință eficientă energetic , Ilfov

"Mulțumiri echipei minunate de la studio ae și colaboratorilor pe care știți să îi alegeți pe măsură. Munca voastră e minunată și vă suntem recunoscători pentru ceea ce ați și am construit împreună! Zilnic!"

Frédéric Salvadore

Director , Fundamentals Luxemburg

"În timpul colaborării cu echipa Studio ae am apreciat timpul și efortul depus pentru a înțelege scopul proiectului și nevoile noastre. Ei au adaptat și integrat bine soluțiile conform feedback -ului nostru, constrângerile și au venit cu soluții creative pentru proiect.

Chiar dacă nu am continuat cu implementarea designului din cauza unor schimbări interne de priorități, am apreciat rezultatul final și randările finale."

 

Camelia Popescu

Director de Relații Publice , CORA

"Fie că a fost proiect de magazin de proximitate, cum este Cora Urban, sau că am lucrat proiecte mari, transversale de semnalizare în hipermarket, am apreciat de fiecare data soluțiile practice, scalabile și declinabile pe care ni le-ați oferit și felul în care ne-ați înțeles și sintetizat specificul proiectului și cum ați ales să transpuneți în soluții nevoile clientului nostru. Felicitări!"

Laura Sardescu

CMO, NeaKaisă

"O stare de spirit. Asta ne-am dorit de la noile birouri Neakaisa.ro. Am vrut să creăm un ambient unde toți membrii echipei să aibă un sentiment de acasă, chiar și atunci când sunt departe de casă. A fost o provocare pe care echipa Studio AE a preluat-o cu zâmbetul de buze. Îmbinând creativ elemente ale spațiilor de co-working cu zone de office, au reușit să păstreze aerul clădirii monument istoric alături de facilitățile unui birou modern. Au înțeles foarte bine ce ne dorim, iar ce nu am reușit noi să punem în cuvinte au intuit fantastic.

Au făcut imediat parte din echipa există a Neakaisa.ro, implicându-se activ și în implementare. Rezultatul a fost peste așteptări. Iar cafelele și poveștile pe care le-am spus împreună ca să obținem exact ce ne dorim au fost o încântare. Mulțumim pentru tot!"

Descoperiți cine suntem

Descărcați prezentarea noastră
chevron-down