Studio AE

Sediul Neakaisa.ro

Strada Atelierului Nr.20, sector 1, București
D+P+1E+M
470 m² construiți

acasă la Neakaisă

Design | Studio ae

Strada Atelierului Nr.20, sector 1, București
D+P+1E+M
470 m² construiți

Context

Neakaisa.ro este magazinul online specializat în obiecte sanitare pentru băi și grupuri sanitare. Echipa Neakaisă s-a mutat în clădirea monument sitată pe Strada Atelierului Nr.20, București, în Cartierul Creativ. Showroomul offline este primul al brandului și ajută clineții să găsească inspirație și obiectele sanitare necesare în amenajarea unei băi.

Concept general // acasă la Neakaisa.ro

Ideea principală a fost de a locui și lucra împreună cu familia extinsă Neakaisa.ro: fondatorii, echipa permanentă, colaboratori, desingeri, arhitecți, partenerii care vin în vizită.
Pornind de la releveul și analiza clădirii existente funcțiunile au fost distribuite astfel încât să nu modificăm pereții interiori și să existe o tranziție pe verticală între spațiul public și cel semi-privat al birourilor. Spațiile de la parter și demisol sunt dedicate showroomului, iar etajul 1 și mansarda găzduiesc birourile.

Concept showroom // galerie a designului românesc

Showroom-ul este gândit ca o galerie a designului românesc, care urmează geometria casei monument prin camere-alveole de prezentare. Conceptul de amenajare pentru fiecare cameră este semnat de către un alt arhitect sau designer care au dat curs imaginației și au creat concepte unice. Coridorul-galerie este o pauză între camerele expoziționale. Astfel, cei care vin în vizită pot găsi inspirație și multe idei care le pot realiza.

Conceptul băii și al bibilotecii

Inspirație pentru baia propusă a fost călătoria și vizita locuinței pictorului impresionist August Renoir aflată pe Coasta de Azur, Cagne sur Mer. Acesta surprinde esența băilor moderne prin eleganță, simplitate, texturi cu linii vintage și mai ales prin lumina naturală. Baia acestei locuințe rămâne actuală și după un secol.

Bilblioteca și livingul se află în camera "bună" din față și găzduiește invitații și expune o serie de lavoare, de baterii și accesorii mici.

Beneficiari proactivi și deschiși | echipa Neakaisă
Arhitectură | arh. Cătălina Roșu, arh. Andrei Ștefănescu | Studio ae - architecture & evolution
Grafica prezentare | arh. Cătălina Roșu
Fotografii | Sabin prodan

"O stare de spirit. Asta ne-am dorit de la noile birouri Neakaisa.ro. Am vrut să creăm un ambient unde toți membrii echipei să aibă un sentiment de acasă, chiar și atunci când sunt departe de casă. A fost o provocare pe care echipa Studio AE a preluat-o cu zâmbetul de buze. Îmbinând creativ elemente ale spațiilor de co-working cu zone de office, au reușit să păstreze aerul clădirii monument istoric alături de facilitățile unui birou modern. Au înțeles foarte bine ce ne dorim, iar ce nu am reușit noi să punem în cuvinte au intuit fantastic.

Au făcut imediat parte din echipa există a Neakaisa.ro, implicându-se activ și în implementare. Rezultatul a fost peste așteptări. Iar cafelele și poveștile pe care le-am spus împreună ca să obținem exact ce ne dorim au fost o încântare. Mulțumim pentru tot!"

Laura Sardescu

CMO, NeaKaisă

Studio AE
chevron-downarrow-leftarrow-right