Studio AE

Mega Image Republicii

Ploiești, Prahova
Bulevardul Republicii 104

arh. Anca Neculoiu
arh. Andrei Ștefănescu
arh. Elena Ștefănescu

Ploiești, Prahova
Bulevardul Republicii 104

Context. Spațiul comercial este situat la parterul și etajul 1 al unui imobil construit în perioada comunistă pe unul din bulevardele principale ale orașului Ploiești. După mai multe intervenții, inclusiv o extinere a zonei comerciale, beneficiarul a decis să realizeze un amplu proces de renovare atât a interiorului, cât și a fațadei.

Concept. Intervenția a urmărit crearea unei imagini contemporane pentru un spațiu comercial, care se detașează de fundalul comunist al clădirilor. Principalele obiectivele au urmărit:
Vizibilitatea. Crearea unui reper la nivel stradal atfel încât să armonizăm parterul și etajul, iar clădirea să fie vizibilă de la distanță atât ziua, cât și noaptea.
Siguranța clienților. Autorizarea și implementarea măsurilor de securitate la incendiu conform cu legislația în vigoare & evaluarea structurală a clădirii.
Experiența clientului. Crearea unei circulații verticale facile prin lifturi noi & acomodarea la interior a conceptelor specifice brandului și magazinelor Flagship Store: Equilibrium, Mega Apetit, Look & Feel

Studio AE
chevron-downarrow-leftarrow-right