Studio AE

Centru de sănătate & rejuvenare

Suprafața construită= 11 000 m2
Comuna Balta, Judetul Mehedinți

 

locuind cu natura

arh. Matei Dumitrescu
arh. Oana Constantinescu
arh. Ruxandra Vașcovici
arh. Andrei Ștefănescu
arh. Elena Ștefănescu
vizualizare: arh. Claudiu Buzilan

Suprafața construită= 11 000 m2
Comuna Balta, Judetul Mehedinți

 

Proiectul Centrului de Sănătate și Rejuvenare Balta, județul Mehedinți, are ca obiectiv crearea unui complex contemponan, multifuncțional, la standarde internaționale. Este dedicat vârstnicilor și vizitatorilor care vor să se bucure de natură și de efectele binefăcătoare ale terapiilor de rejuvenare.
Aici, în mijlocul Munților Mehedinți, clădirile de peste 110 ani ale fostului spital vor fi reconvertite, consolidate și extinse, urmând exemple de bune practici în toate fazele de proiectare, concepție și execuție.
Atât la interior cât și la exteriorsunt folosite texturi și materiale locale, de calitate, lemn, piatra pentru a crea și spori senzația de apropiere de natură.
Sustenabilitate
Sustenabilitatea proiectului este axată pe oferirea de siguranță, confort și calitate prin orientarea est-vest predominantă, iluminatul și încălzirea clădirilor (cu sisteme fotovoltaice și utilizarea pompelor de căldură), profitarea de microclimatul local, oferirea de spații verzi generoase și recuperarea apelor pluviale.
De asemena, cei din localitate pot lucra în aacest centru și asigura din activitatea lor agricolă alimente proaspete necesare.
Locuind cu natura
Vârstnicii și vizitatorii centrului vor beneficia de spații interioare și exterioare pentru socializare o piață centrală, restaurant, capelă-biserică, living comun și spații pentru hobby în fiecare corp de cazare.
Proiectul extins presupune construirea unui aparthotel cu 20 de locuri de cazare și a unui restaurant pentru 100 de persoane, a cinci corpuri noi de cazare care vor cumula 80 de locuri și sere. Am propus trei tipologii diferite de cazare, respctiv camere individuale, camere duble și camere aparthotel pentru vizitatori.

Studio AE
chevron-downarrow-leftarrow-right