Studio AE

Mega Image Sema Parc

Suprafața construită= 715 m²

Splaiul Independenței 319

București, România

dialog cu trecutul clădirii industriale

Arhitectură & design:

arch. Elena Ștefănescu

arch. Andrei Ștefănescu

Client : Mega Image

Suprafața construită= 715 m²

Splaiul Independenței 319

București, România

Context
Sema City este un ansamblu de clădiri noi de birouri și clădiri vechi reconvertite cu funcțiuni mixte. Aflat într-un fost depozit din anii '20 reabilitat și consolidat, magazinul are avantajul unei geometrii structurale spectaculoase: dublă înălțime, învelitoare tip șed, acces de pe două laturi, detalii din cărămidă și ancadramente la ferestre.
Concept
Prin amenajarea și organizarea spațiului, am dezvoltat un concept nou pentru Mega Image, denumit Mega Apetit și am urmărit ca zona concept să fie cât mai vizibilă fiind dispusă în apropierea acceselor. Placarea din cărămidă de la exterior se regăsește la interior, modelul ales pentru faianță păstrează proporția cărămizilor, iar panourile orange aduc o pată de culoare la interior. Funcțiunile specifice pentru coacere pâine, mâncare caldă, aperitive și băuturi sunt dispuse in jurul zonei centrale ce conține vitrine cu autoservire.

Produsele colorate sunt scoase in evidență prin albul folosit pe diverse texturi de materiale: tavan din tablă expandată, lemn de rășinoase, plexiglas, faianță, rame din metal.

Acest proiect a ținut cont de contextul general al spațiului existent și s-a adaptat la elementele specifice brandului pentru un demers coerent.

Studio AE
chevron-downarrow-leftarrow-right