Studio AE

Up Grade Cotroceni

Suprafața desfășurată = 1800 m²

Cotroceni, București, România

arhitectura ca evoluție

Arhitectură:

arch. Elena Ștefănescu

arch. Andrei Ștefănescu

arch. Anca Neculoiu

Client : Mega Image

Suprafața desfășurată = 1800 m²

Cotroceni, București, România

Context
Clădirea existentă se află în cartierul Cotroceni, București și a fost construită în anii ’80. Piața Cotroceni este o clădire pe două niveluri care prezintă elemente cu potențial: o zonă de dublă înălțime cu mezanin și un luminator cu forma de bolta semicilindrică.

Concept
S-a urmărit crearea unui spațiu care să ofere o experiență clienților. Lumina naturală a fost elemntul central, iar luminatorul a fost complet înlocuit păstrându-se forma semicirculară inițială. Pentru a marca zona cu dublă înălțime, am propus un corp de iluminat personalizat de mari dimensiuni care echilibrează compoziția.

Fațada principală fost curățată, accesul principal a fost marcat. La interior, s-au optimizat fluxurile, s-a introdus un lift pentru clienți, s-a extins supanta, s-au înlocuit toate finisajele, tâmpăriile și iluminatul. Geometria scării spre etaj a fost reconfigurată și s-a păstrat și reparat mozaicul existent.

În numai 10 săptămâni de șantier un spațiu comercial comunist din anii ’80 a devenit contemporan. Șantierul a început s-a încheiat pe perioada pandemiei: clientul, proiectanții și constructorul lucrând eficient împreună în condiții de siguranță.

Studio AE
chevron-downarrow-leftarrow-right