Studio AE

Casa Pasiva DV

Localizare: Balotești - Ilfov
Client: privat

Suprafața desfășurată  193.5 m²

 

Casă pentru o familie cu doi copii

Arhitectură:

arh. Elena Ștefănescu

arh. Andrei Ștefănescu

arh. Aina Constantin

 

Localizare: Balotești - Ilfov
Client: privat

Suprafața desfășurată  193.5 m²

 

Casa DV s-a conturat printr-un proces iterativ, care a adăugat noi fațete cu fiecare pas.
Ca de fiecare dată, am început de la viitorii locuitori și de la interacțiunea din cadrul familiei.

Casa este concepută pentru o familie cu 2 copii. Beneficiarii sunt pasionați de arhitectura contemporană, preocupați de calitate și detalii, deschiși dialogului și care au acceptat provocarea de a construi o casă pasivă.

De la început am știut de ce au ales acest loc pentru a-și construi „acasă”.
Visau la o casă pe pământ.

Conceptul casei s-a definit prin dualitatea închis-deschis.

Pe de o parte, casa se deschide către natură prin ferestre ample, iar pe de alta, în interior, se găsește nucleul închis, exprimat prin cutia care intersectează volumul simplu, arhetipal.

Casa are puține compartimentări și la parter se află zona de zi cu living și șemineu, locul de luat masa, bucătăria, spațiul tehnic și un dormitor, iar le etaj se află dormitoarele copiilor și pasarela  pe care află biblioteca și un loc de studiu care se deschid către golul de peste living. Spațiile sunt concepute astfel încât privirea să fie mereu orientată către exterior și grădini. De exemplu, la etaj, în fața scării, este un geam generos, iar pasarela-bibliotecă este însoțită de o fereastră dezvoltată pe orizontală.

Studio AE
chevron-downarrow-leftarrow-right